SAMARBETE MED

10 FILMTIPS FÖR DIG

Bästa filmerna före, mitt i och efter ett uppbrott

Här tipsar vi dig om sevärda filmer som kan hjälpa, peppa eller trösta dig. Vissa filmer blir helt enkelt mycket bättre när du har genomgått en separation eller skilsmässa. Utan inbördes ordning kommer här våra bästa tips!

  1. The Split (SVT Play) – Följ skilsmässoadvokaterna på en av Londons mest eftertraktade advokatfirma. Hannah Stern kämpar med både andras och sin egna relation på ett underhållande sätt.
  2. Bridget Jones Dagbok (Cmore) – En riktig klassiker som bör åtnjutas med ett paket glass i famnen och de allra skönaste pyjamasbyxorna på.
  3. Thelma and LouiseHar du varit i en dålig relation så är det här filmen med scener som får dig att må bra för stunden.
  4. DumpadDen här filmen handlar om Peter som kämpar med att komma över sitt ex Sarah. Mycket skratt och en film som passar att se både före och efter en skilsmässa.
  5. Dirty John (Netflix) – Den obehagliga John är en sol-och-vårare av rang. På psykopatiska sätt försöker han dra åt greppet runt sin nyblivna fru vars familj gör allt de kan för att skydda henne.
  6. Emily in Paris (Netflix) – En riktig feelgood-serie som får dig att inte bara njuta av din nya självständighet – du vill dessutom sätta dig på nästa flyg till Paris, kläd dig som Emily och börja dejta igen.
  7. Älska mig (Via Play) – Serien med Josefin Bornebusch i huvudrollen visar kärlek i flera generationer. Även om livet inte alltid blir som du har tänkt dig så kan det bli väldigt bra ändå.
  8. Sliding doors (Cmore) – Hur skulle Hannas liv ha sett ut om hon hade missat just det här tåget. Om livets alla vägskäl som har stor betydelse för vilken väg du hamnar på.
  9. The Holiday (Cmore) – Feelgoodfilm med Cameron Diaz och Jude Law säger väl allt? Att bli sviken av kärleken i ditt liv kan faktiskt leda till något positivt.
  10. Bonusfamiljen (SVT Play) – Serien som är skapad av Felix, Clara och Moa Herngren utifrån deras egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj. I centrum står paret Lisa och Patrik, deras barn från tidigare förhållanden och deras ex. Hög igenkänningsfaktor för alla som lever bonusliv.

 

BONUSTIPS!
Under våren kommer serien “Udda veckor” börja sändas på Discovery Plus med bl.a. Christine Meltzer och Linus Wahlgren som ex-paret i huvudrollen. Serien handlar om Frida som efter en uppslitande skilsmässa jonglerar tre barn och varannan-vecka liv. Den ser vi med spänning fram emot!

© GO ON AB™