SAMARBETE MED

14 PODD-TIPS

I med lurarna och på med volymen

Att lyssna på en podcast kan liknas vid en stunds meditation, en stund för dig själv, som är ack så välbehövlig. Om du har möjligheten så är kombinationen av promenad och poddlyssnande en oslagbar matchning. Men ofta finns tiden inte riktigt där och kanske hinner du i alla fall med ett poddavsnitt på vägen till eller från jobbet.

Vare sig du behöver pepp, deppar eller söker inspiration, skratt eller tröst så finns en podd för dig. Utan inbördes ordning kommer här våra bästa tips!

1.Reparera eller separera – av Malin och Sofia är grundarna som idag driver denna site, GO ON.
Detta är podcasten för alla oss som älskar relationer. Finns det egentligen någon relation som aldrig skaver? Hur kan den repareras? När bör du separera? Av Sofia och Malin får du inget expertsnack, däremot handlar stunden om våra egna och andras relationer, bonusliv och uppbrott. I varje avsnitt lyfts en fråga eller fundering som kommit in till goon.se. Guidar dig genom varje avsnitt gör energiknippet Ivannia Liljebäck Hult.
Länk här 

2.Bonuspappan & Plusmamman – av Martin och Maria Erlandsson.
Hela Sveriges bonuspappa med humor och allas favorit, plusmamman, med humör intervjuar mer eller mindre kända personer och snackar öppet om att ”livet i en bonusfamilj kan vara besvärligt – men också härligt”. Missa inte avsnitt nr 190 där vi på GO ON gästar i en intervju! 
Länk här

3.Skilsmässopodden – av Marit Danielsson och Magnus Abrahamsson.
Namnet säger sig självt, en podd om skilsmässor, separation och relationer. I närmare 250 avsnitt får du träffa Marit och Magnus som har egna erfarenheter om ämnet och berättar öppenhjärtligt om sin relation, andras relationer och utmaningar.

4.Relationspodden 2.0 – av Bingo och Katrin
Podden där det tidigare paret pratar relationer och svarar på frågor från lyssnare. Bingo och Katrins relation ändrats en hel del sen de var ett par med många nya perspektiv på relationer och livet i stort. Häng med på resan!

5.Sårbar och superstark – av Mia Törnblom och Yvonne Brokvist.
En varm, generös och underhållande podd om konsten att vara människa. Att vara sårbar är motsatsen till att vara svag, det handlar istället om att vara så trygg i sig själv att man vågar vara modigare och ärligare. I varje avsnitt gästas Mia och Yvonne av en person som generöst dela med sig om sin egen sårbarhet.

6.Isabella söker Sheila – av Isabella Löwengrip och Sheila Arnell.
För första gången någonsin bjuder Isabella in sina följare bakom kulisserna till sin vardag genom podden i givande samtal med sin bästa vän om kärlek, vänskap och kvinnohälsa. Men också om sårbarhet, misslyckanden och ensamhet.

7.Ångestpodden – av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.
Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa.

8.Johannes Hansen Podcast – av Johannes Hansen.
Personliga reflektioner från Johannes, Sveriges främsta mentala rådgivare. Författare av böckerna F*ck Your Fears (2014), Tough Love (2018) och Peppa mig eller flytta på dig.

9.Relationsbikten – av Nastaran och Rozze Baleng-Soultani
Här är den relativt nystartade podden “Relationsbikten”. Podden där Nastaran och Rozze delar med sig av olika relationsutmaningar från sin egna relation. De pratar även om relationen till sig själv, sin partner, professionellt och andra. Det här är den totalt ärliga podden som baseras på äkta relationer med dess ups and downs, sårbarhet och dysfunktion. De intervjuar även experter och psykologer om hur man bygger kärleksfulla och sunda relationer.

10.Älskade Psykopat – av Emelie Olsson.
I Älskade psykopat möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Älskade psykopat är en podd som berör på djupet och Emelies förhoppning är att den ska hjälpa, stötta eller förändra

11.Alla våra ligg – av Amanda och Anna.
Även om denna podd nu söker nya programledare så får vi i några avsnitt till lyssna på Amande och Anna i denna podd om sex och att äga sina val. Amanda och Anna anser att sexlivet är viktigt för välmåendet, och är kul att prata om! De pratar om ämnet helt ocensurerat – ibland med gamla ligg och experter som gäster. Det är även dessa tjejer som står bakom Liggboxen som du kan köpa här via GO ON.

12.Relationsguiden – av Anneli Östling och Malin Nordström
Relationsexperten Anneli Östling och kommunikatören Malin Nordström bjuder lyssnarna på kunskap, inspiration, förståelse och konkreta tips som kan påverka deras relationer. I varje avsnitt avhandlar de ett specifikt ämne för att kunna hålla sig till programmets devis: Att ge lyssnarna en fördjupad förståelse och kunskap om vanliga relationsproblem, tillsammans med inspiration och konkreta tips som gör skillnad här och nu.

13.Så kan det gå – av Elin Ribjer
Så kan det gå är intervju-podden som stärker och inspirerar till sunda relationer, men som också belyser osunda relationer.
 Namnet ”Så kan det gå” syftar till att ta lite lättsammare på allt vi har varit med om, självklart utan att förminska allt vi bär med oss. Vi är många som har varit med om en traumatisk upplevelse eller destruktiv relation och nog för att det suger och gör ont, så får vi inte låta det definiera vår framtid. Med kunskap och inspiration har du som jag all chans i världen att göra det bästa av våra relationer framåt! Genom samtal med olika aktuella profiler, psykologer och experter kommer vi närmare dessa frågor. Målet är att stärka egenvärdet hos dig som lyssnar så att vi tillsammans blir bättre på att säga nej till osunda relationer och istället välja dem som stärker dig!

14.Evas Relationspodd – av Eva Berlander.
Målet med denna podd är att du som individ ska förstå mer, eller fördjupa dina tidigare kunskaper som den stora bilden av relationer och mental hälsa. Att du ska inspireras till att skapa nya möjligheter för dig själv och de dina. Kanske även gå från hopplöshet till känslan av kraft.

 

 

© GO ON AB™