Ändå gör det så ont

Andrea, 30 år

Nu har det gått nästan 3 månader sedan vi skrev på skilsmässopappren, fast jag var den som aldrig skulle göra detta från början, för 9 år sedan.

Två barn senare och tre flyttar, tillslut till det efterlängtade huset i maj och till hemstaden nära alla i familjen. Ändå blev det såhär. Mitt beslut p.g.a. att jag tappat känslor efter många års försök till att få kärleken besvarad i den grad jag känner att jag vill ha, han har försökt men jag insåg tillslut att vi är alldeles för olika.
För olika för att detta skulle funka. Sista året var mer som vänskap då vi inte ens var intima, fast jag försökte och kände mig krävande och “på”. Jag lade av tillslut och accepterade att han inte har det behovet som jag har. Känslorna kallnade och jag kände att jag tog mesta ansvaret över barnen och oss som familj, han – en underbar människa som har helt andra prioriteringar. Jag ville kämpa, ville inte att vi skulle separera, skiljas. Grät och förklarade att han ville allt det där som jag så gärna vill ha, det jag försökt få från och till i 7 år.

Jag älskar honom för allt vi skapat ihop men har inga kärlekskänslor, jag känner ångest över att jag lämnat och “svikit” familjen, honom. Brutit löftet när vi gifte oss. Jag saknar allt som varit trots allt men vet att vi inte är ämnade för varandra, jag vill ha mer känslor mer kärlek, någon kram och en innerlig kyss – någongång. Inte bara praktiska saker eller tvinga någon att följa med på familjeäventyr. Men det gör så ont, att bryta upp från allt vi hade planerat, från allt vi hade.

Vi har nu en fantastisk relation p.g.a. barnen och för att vi vill kunna prata om allt. Jag har precis flytta från huset och ibland när jag sitter och tänker och känner ordentligt, efter allt gråt och efter all smärta, så vet jag att detta är det rätta ändå.

Ändå gör det så ont.

Kommentera gärna inlägget

Skriv din kommentar här, tänk på att hålla en vänlig ton och inte hänga ut någon…

Publicera kommentar

Din mailadress kommer inte att bli synlig. Tvingande fält är märkta*

Namn / Alias publiceras vid kommentar *

Mailadressen publiceras ej *