SAMARBETE MED COUPLENESS

INVESTERA I RELATIONEN

Stärk er relation med denna app

GO GRAB – Erbjudande! Som medlem hos GO ON får du nu ladda ner appen Coupleness till ett rabatterat lanseringserbjudande.

Vi vet att cirka 50 % av alla äktenskap slutar i separation eller skilsmässa. Vi vet också att kommunikation är en av hörnstenarna i en välmående och hållbar relation. Därför vill vi göra det enkelt för par att vara proaktiva, kommunicera och komma närmare varandra i vardagen. Vi vill också vara med och öka kunskapen om vikten av att vara proaktiv i en relation och ta bort stigmat kring att investera i sina relationer, berättar Jenny och Ted, två av grundarna till appen Coupleness.

Coupleness är relationsappen som du delar med din partner. Genom att ta del av varandras mående och de viktigaste händelserna under dagen, kan du förbättra kommunikationen och undvika några av de vanligaste relationsmissarna.

Idén till appen föddes när Jenny och Ted lärde känna varandra hösten 2019. De delade en gemensam frustration i hur svårt det kan vara att investera i sin relation i vardagen. Insikten var att det är tufft att få ihop karriär, familj, vänner och att det finns få digitala lösningar för att vara proaktiv och investera i sin relation. Andra nyckelpersoner i Coupleness är leg. psykolog och sexolog Linn Heed samt bloggaren och journalisten Nina Campioni.

Läs gärna artikeln av Linn Heed här där hon ger tips på hur ni kan stärka er relation och förebygga uppbrott.

Idén kom från en gemensam frustration
Ted och jag delade en gemensam frustration i hur svårt det kan vara att hinna med relationen när mycket handlar om logistikpussel i vardagen. Vi tycker båda att det är tufft att få ihop karriär, familj, vänner och relationen. Men vi hade svårt att hitta en proaktiv app för relationen. Så vi började skapa något vi själva ville ha.

Hur kan par få hjälp i en app?
Det är superenkelt! Ladda ned den i App Store eller Google Play och kom igång direkt. Du sätter ett betyg på dagen 1-10, klickar på känslo-emojis för att beskriva hur du mår, och så har vi faktorer för vad som påverkar dig. Alltifrån barn, ekonomi till din partner. Du har möjlighet att skriva mer om du vill, exempelvis vad du behöver hjälp med och vad du är tacksam över. Varje dag har vi en ny fråga som hjälper dig och din partner att komma närmare varandra. Varje dag fyller par i vilka saker som hamnar på deras plus respektive minuslista, som vädret, huruvida man hann med träningen, om presentationen på jobbet gick bra eller om lämningen på förskolan tog extra mycket på krafterna. Detta kan dessutom förstärkas genom att välja bland 24 stycken känsloemojis.

Väntar par för länge med att ta hjälp?
Ja det tror vi, och det är en viktig del i vår mission att ta bort stigmat kring att investera i relationen. För oss är det lika naturligt som att du jobbar med din egna mentala och fysiska hälsa. John Gottman, världens främsta relationsforskare, säger att par i genomsnitt väntar i sex år med att söka extern support eller parterapi för sina problem och utmaningar. Så ja, år för länge. En bakomliggande orsak kan vara att en del ser det som ett misslyckande att gå i parterapi. Vilket det absolut inte är, snarare är det en aktiv handling för att jobba på sin relation.
Vi pratar mycket om begreppet “active love”, för vi tänker att det handlar om att vara just aktiv i sin relation. Där är parterapi en del, men också att vara proaktiv i vardagen vilket vi har fokuserat på i appen. Exempelvis tyckte många att mindfulness var ganska flummigt för 10 år sedan, något som har förändrats radikalt. Idag är meditation en naturlig del i många människors liv och vi vill göra samma resa fast för relationer. Helt enkelt göra det mainstream att underhålla sin relation.

Ser ni några trender när det gäller relationer p.g.a. Corona?
Under våren gjorde vi en undersökning bland ett 30-tal psykologer och relationsexperter och det som kom fram i den är att merparten spår ökade skilsmässor. Något som vi även sett i realiteten nu i sommar, då andelen skilsmässor har ökat med 18 % i juli jämfört med snittet för de senaste fem åren och i Stockholm ser vi en 50 % ökning under samma månad. En annan sak som kom fram i undersökningen är att 87 % av de tillfrågade tror att par kommer behöva extern support med sina relationer på grund av covid-19. En positiv trend är att fler par får mer tid för varandra och man kan hitta på saker som annars inte hinns med eller prioriteras.

Vardagsstressen minskar för en del och relationen kan fördjupas av mer tid och närvaro. Så det är mer aktuellt än någonsin att aktivt investera i sin relation.

 

Ladda ner appen på App Store eller Google Play