SAMARBETE MED SPW

Hälsan efter uppbrottet

Vikten av rätt träning och kost

Erbjudande! Som medlem hos GO ON får du nu 25% rabatt på alla priser på vår onlinetjänst.
Klicka här för att komma till intresseanmälan.

Oavsett om träning var en del av ditt liv eller inte innan uppbrottet så finns det många aspekter värda att lyfta i hur du kan tänka kring just fysisk aktivitet, träning och kost både innan, under och efter en skilsmässa eller en separation. 

Vi hjälper dig igenom det här
Vi kommer att guida dig genom alla tre faser och ge dig tips på hur du upprätthåller din träning och hur du faktiskt kan använda dig av fysisk aktivitet som en positiv faktor på olika sätt, beroende på var någonstans i processen du befinner dig såväl mentalt och fysiskt. När passar styrketräning in? Hur hårt bör jag pressa mig? När är ett långpass löpning rent kontraproduktivt? Hur gör jag med träningen när jag inte kan äta eller är hungrig? Hur kan jag bli starkare, jobba på bättre kondition, strukturera upp kosten när jag bara har tid för mig själv varannan vecka? 

I den här artikelserien kan läsa om alla våra tankar kring detta under respektive fas.

Vi är SPW – Starkare med Pinel och Wallanger
Karin och Marcus som tillsammans driver en onlinetjänst med träning, kost och rehab riktad till dig. Mitt i livet.

Karin (jag) är fysioterapeut sedan 2005 och har coachat hundratals starka kvinnor både IRL och online sedan 2016. Marcus har jobbat med träning sedan 2011 och är välrenommerad PT samt utbildad kostrådgivare med många klienters solskenshistorier i bagaget.

Min egna skilsmässa
För ett år sedan gick jag igenom en skilsmässa efter långdraget förarbete. Så förutom personliga erfarenheter av själva uppbrottet har jag precis stigit in i fas 3 med barnen varannan vecka, ny partner och ständigt nya utmaningar som ploppar upp längs vägen. Det är trots allt 2020, motgångarnas men även möjligheternas år.

Våra klienter kommer ofta till oss med en smärtproblematik där prio alltid är att bli smärtfri, men även att kunna träna smärtfritt och bli starkare på vägen till målet. Vi finns där som stöd och bollplank för att få ihop livet där träningen ska finnas som en naturlig del med rimliga krav. De bästa resultaten uppnår vi genom att hitta en balans mellan en fungerande vardag, tillräcklig återhämtning och en varierad genomtänkt kost. 

Se till din helhet
För att bli just starkare krävs inte bara ett smart och noggrant val av övningar med rätt dos och utförande. Vi måste se till helheten. Allt från stress, sömn, kost och dina fysiska förutsättningar här och nu spelar in för att hitta rätt. 

Det är en ynnest och fantastiskt roligt att få göra detta ihop som ett team – träning, rehab och kostrådgivning online. Fast på vårt sätt! Vi tror stenhårt på individualiserad styrketräning, med tät klientkontakt där vi tillsammans tar ett helhetsgrepp kring din hälsa med smärtfrihet och välmående i fokus. 

När du har kommit ut på andra sidan
Livet har börjat stabilisera sig och du börjar se ljuset i tunneln. Kroppen känns lite lättare och lite piggare. Du känner att du kan tillåta dig mer aktivitet och lägga i en till växel.

Kom ihåg att du är på god väg tillbaka fysiskt men inte riktigt där än, alltså kan du göra mer men rivstarta inte riktigt än. Låt dig så komma igång med mer lite mjukare. Ge kroppen en chans att signalera ”Mer!” ”Mindre!” ”Lagom!”.

Du har en ny vardag som inte riktigt lagt sig än eller går på rutin.

Det är precis något vi vill etablera redan nu, rutin och struktur; på hela livet och där ingår träningen och maten.

Gör upp en skiss över veckorna. Har du barn så kommer dina veckor se annorlunda ut när de är med dig mot när du inte har dem. Planera för båda, om än löst.

Hur ser dina veckor ut då barnen är hos dig?

Du hinner ev. inte träna eller göra lika mycket jämfört med tidigare vilket är helt okej – du har planerat för det. Du kanske tränar något/några helkropps-hemmapass den veckan eller får in lite mer vardagsmotion för att inte tappa flytet du byggt upp under tidigare period. 

Maten spelar fortfarande stor roll i hur vi upplever vardagen och hur vi mår.

Här fungerar matlådorna perfekt ifall det blir stressigt med de olika aktiviteterna som står i schemat. Det är en väldigt bra avlastning stressmässigt, vetskapen att maten finns redo i kylen till när ni kommer hem så att ni kan spendera resten av kvällen tillsammans.

De veckor du är på egen hand så har du mer tid till dig själv, du kan prioritera din fysiska hälsa lite mer. Istället för hemmapass kanske du planerat in något gruppträningspass och mer gymträning.

Överkroppen tränas en dag och underkroppen en annan för att tredje dagen spenderas med att testa något helt nytt. Den där gruppträningen du sett på onsdagskvällarna kanske börjar locka lite. Perfekt! Det är en perfekt tid för att testa nytt.

Detsamma gäller i köket, nya maträtter du känt dig osäker på tidigare. När det inte gör något om det blir en flopp.

Behöver du hjälp eller stöd för att få ihop ditt nya livspussel med allt vad träning och mat heter så är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Behöver du hjälp eller stöd för att få ihop ditt nya livspussel med allt vad träning och mat heter så är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Missa inte erbjudandet om 25% rabatt på alla priser på vår onlinetjänst.
Länk till intresseanmälan här

 

  Hoppas vi ses!