Är du man och behöver prata med någon som verkligen lyssnar? Ring Mansjouren!
Mansjouren är en ideell förening som lyssnar och ger samtalsstöd till män som behöver prata om sin situation och hitta sin egen väg ut ur den. Vi pratar även med en och annan kvinna. Vi erbjuder stöd per telefon, chatt, enskilda möten, parsamtal och regelbundna samtalsgrupper. Möten sker i våra lokaler på Södermalm i Stockholm. Telefonsamtalen kommer dock från hela landet.
Kommer du inte fram eller ringer utanför våra telefontider kommer du till en telefonsvarare. Tala in ditt förnamn och telefonnummer där så ringer vi upp dig så snart vi kan. Du kan också skicka ett e-mail om du vill bli uppringd.
Mansjouren tar inte betalt för telefonsamtal.
Du bestämmer
När du ringer är det du som bestämmer vad samtalet ska handla om. Ingen fråga är för stor eller för liten för att ges utrymme i samtalet.
Ibland kan det handla om mer akuta frågor såsom skilsmässor, relationsproblem, vårdnadstvister, missbruk, sorg, våld och hot – både som offer och förövare. Men lika ofta kan Mansjouren fungera som en samtalspartner när det gäller att försöka sortera och sätta ord på vad det är som pågår och vad som hindrar oss i våra liv.
Anonymt, tryggt och säkert
Mansjouren håller samtalet anonymt. Vi spar aldrig några namn eller telefonnummer och för inga journaler, men vi för viss statistik för vår egen skull, som ex. vilken kommun du tillhör och en ytlig beskrivning av problematiken. Alla volontärer har tystnadsplikt. Om du talar in ditt telefonnummer och förnamn på vår telefonsvarare, raderas informationen så snart vi lyssnat av den.
Fakta om Mansjouren
Föreningen startade 1987 och drivs helt och hållet av volontärer. Verksamheten är politiskt och religiöst obunden och bygger på gemenskap, medmänsklighet och respekt för allas lika värde. Vår verksamhet finansieras med bidrag från Stockholms kommun och vissa kranskommuner, privata bidrag och medlemsavgifter.
Besök Mansjourens hemsida för mer information om t.ex. öppettider i telefonjouren.
Jourtelefon: 08-30 30 20
Denna artikel är publicerad i samråd med Mansjouren Sthlm