SAMARBETE MED

MANSJOUREN LYSSNAR

Ingen fråga är för stor eller för liten

Är du man och behöver prata med någon som verkligen lyssnar? Ring Mansjouren!
Mansjouren är en ideell förening som lyssnar och ger samtalsstöd till män som behöver  prata om sin situation och hitta sin egen väg ut ur den. Vi pratar även med en och annan  kvinna. Vi erbjuder stöd per telefon, chatt, enskilda möten, parsamtal och regelbundna  samtalsgrupper. Möten sker i våra lokaler på Södermalm i Stockholm. Telefonsamtalen kommer dock från hela landet. 

Kommer du inte fram eller ringer utanför våra telefontider kommer du till en telefonsvarare.  Tala in ditt förnamn och telefonnummer där så ringer vi upp dig så snart vi kan. Du kan också  skicka ett e-mail om du vill bli uppringd. 

Mansjouren tar inte betalt för telefonsamtal.

Du bestämmer
När du ringer är det du som bestämmer vad samtalet ska handla om. Ingen fråga är för stor  eller för liten för att ges utrymme i samtalet. 

Ibland kan det handla om mer akuta frågor såsom skilsmässor, relationsproblem,  vårdnadstvister, missbruk, sorg, våld och hot – både som offer och förövare. Men lika ofta kan Mansjouren fungera som en samtalspartner när det gäller att försöka  sortera och sätta ord på vad det är som pågår och vad som hindrar oss i våra liv.  

Anonymt, tryggt och säkert
Mansjouren håller samtalet anonymt. Vi spar aldrig några namn eller telefonnummer och  för inga journaler, men vi för viss statistik för vår egen skull, som ex. vilken kommun du  tillhör och en ytlig beskrivning av problematiken. Alla volontärer har tystnadsplikt. Om du talar in ditt telefonnummer och förnamn på vår telefonsvarare, raderas  informationen så snart vi lyssnat av den.  

Fakta om Mansjouren
Föreningen startade 1987 och drivs helt och hållet av volontärer. Verksamheten är politiskt  och religiöst obunden och bygger på gemenskap, medmänsklighet och respekt för allas lika  värde. Vår verksamhet finansieras med bidrag från Stockholms kommun och vissa  kranskommuner, privata bidrag och medlemsavgifter. 

Besök Mansjourens hemsida för mer information om t.ex. öppettider i telefonjouren.
Jourtelefon: 08-30 30 20

 

 

Denna artikel är publicerad i samråd med Mansjouren Sthlm