SAMARBETE MED VERAHILL

EFTER UPPBROTTET

20 min gratis juridisk rådgivning 

GO GRAB! Erbjudande – 20 min kostnadsfri juridisk rådgivning
Läs mer HÄR för att ta del av erbjudandet.

– Äntligen är jag över på andra sidan!

Orden kommer från min syster och hennes ögon strålar. Det har dom inte gjort på många år och jag är så glad för hennes skull. Livet med ex-maken var till en början bra, men relationen förändrades och med åren tappade hon självförtroendet. Det gjorde att hon inte vågade ta steget att lämna. Hur skulle hon kunna ge barnen den trygghet som dom behöver och vart skulle de bo? Men så fick hon hjälp att se över sina möjligheter och att lägga en plan. Nu har hon koll och vet att de klarar sig om något händer. Det är den lättnaden jag ser i hennes ansikte.

När separationen verkligen är ett faktum möts du av en framtid med nya förutsättningar.

Ekonomin är en självklarhet att se över, men även juridiskt finns mycket du kan göra för att säkerställa din och familjens framtida trygghet, oavsett om du valt att gå vidare själv eller tillsammans med någon annan. Det är tryggt och skönt att ha en grund om du separerar igen, blir sjuk eller går bort.

På Verahill får du 20 minuters kostnadsfri rådgivning med en jurist, ett bra första steg att få koll på din egen unika situation.

Arv

Vem ärver dig när du går bort? Kanske har du ett testamente med din tidigare sambo/make som du behöver se över, eller nya önskemål om hur ditt arv ska fördelas. Har du träffat en ny partner med egna barn är det oerhört viktigt att ta reda på vilka arvsregler som gäller, så att det blir som du tänkt den dagen arvet ska fördelas.

Vi på Verahill kan förklara hur arvsrätten fungerar och hjälper dig att få ett testamente som är utformat helt i enlighet med din yttersta vilja. Ett testamente måste uppvisas i original för att gälla och genom vår dokumentförvaringstjänst kan vi förvara det åt dig, tryggt och säkert.

Barn

Att barnen inte ska komma i kläm vid en separation kan kännas självklart. Men livet är inte alltid självklart och när det kommer till hur barnens boende, vårdnad och umgänge efter en separation ska se ut, finns vi på Verahill till för att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen.

Barnens boende, vårdnad och umgänge regleras av Föräldrabalkens regelverk, men också av Barnkonventionen, där det tydligt framgår att det är “barnets bästa” som ska vara avgörande. Vad som är bäst för barnen kan ibland var svårt för föräldrarna att vara överens om. Där kan vi hjälpa till att ge rådgivning och hjälp att teckna ner överenskommelsen i ett avtal.

Sjukdom

Om du skulle drabbas av en sjukdom eller råkar ut för en olycka som gör att du förlorar din förmåga att fatta egna beslut, är det bra om någon du litar på kan fatta dem i ditt ställe. Många tror att nära och kära med automatik kan hjälpa till, men så fungerar det tyvärr inte. I de flesta fall är det istället en god man eller förvaltare som får träda in. Gode män och förvaltare utses av Överförmyndarenheten i din kommun och kan vara någon som för dig är helt okänd. Tack vara den relativt nya lagen, Lagen om Framtidsfullmakt, kan du nu själv bestämma vem som ska hjälpa dig med såväl dina personliga som ekonomiska angelägenheter. Det gör du genom att upprätta en framtidsfullmakt. En framtidsfullmakt är en originalhandling, vars formkrav regleras i lag och det är viktigt att den skrivs på rätt sätt och upprätthåller formkraven för att den ska gälla, något juristerna på Verahill gärna hjälper dig med. Du kan få veta mer om hur det går till genom att boka in dig på 20 minuters kostnadsfri rådgivning hos en av våra jurister.

Just nu får du som besökare på GO ON 20 minuters kostnadsfri juridisk rådgivning kring den situation du behöver ha hjälp med.
Oavsett om det gäller att stärka din relation, bryta upp eller gå vidare.
Läs mer HÄR för att ta del av erbjudandet.