MITT RÅD ÄR ATT VÅGA

Fiona, 39 år

Det är inte så enkelt att se hur sin egna relation mår, det är så mycket enklare att ge råd och tips till andra i sin närhet. Gör si, gör så, stå på dig, gör slag i saken och så vidare.

Vi blev tillsammans före jag tagit studenten. När vi 20 år och två barn senare gick skilda vägar så hade vi verkligen vuxit upp och formats tillsammans. Då är det ännu svårare att veta, vem är jag – egentligen.

När jag nu i efterhand tänker tillbaka så ser jag direkt varningsflaggor, men jag såg dom inte då. Kanske såg jag dom, men försökte kisa och slippa se dom.  För inte skulle väl jag, inte kunde väl jag, inte klarar väl jag att genomgå en skilsmässa.

Jo jag klarade det, och jag är riktigt stolt över det. Och för alltid tacksam mot mig själv att jag tog steget.

Det är mitt livs största sorg, lycka, misslyckande och lyckande. Allt i samma gröt. Min syster, som ett år tidigare själv hade genomgått en separation, sa alltid till mig att ”se din separation som en tallrik med massor med kall äcklig gröt – allt måste ätas upp – det är bara att börja ta en tugga i taget. Tugga och svälj, tugga och svälj”. Det rådet tänkte jag på flera gånger under de första två åren och jag har även i efterhand gett det till vänner. Till slut minskar mängden av kall, äcklig gröt på tallriken och du orkar blicka framåt.

Vad fick mig att ta steget nu, även om jag så här i efterhand kan se att jag borde tagit steget tidigare? För det första att jag fick känslor för en annan person, hur orätt det än är så var det ändå det jag fick. Starka, omtumlande och äkta känslor. För det andra, tredje och fjärde så var det nog en insikt jag kom fram till, nu är jag värd att må bra, prioritera mig själv, leva som jag vill, inte känna mig som en fyrkantig form som tvingas ner i ett runt hål.

Att vid snart 40 års ålder få uppleva sitt livs stora kärlek är få förunnat, och något jag njuter av varje dag. Jag är så tacksam för att jag nu har en sund relation och även få visa mina barn hur en respekt- och kärleksfull relation ser ut.

Det är jättesvårt att ge råd till andra hur de ska göra, men en sak är säkert: Livet blir inte alltid som du hade tänkt dig, men det kan bli riktigt jäkla bra ändå!

 

 

Kommentera gärna inlägget

Skriv din kommentar här, tänk på att hålla en vänlig ton och inte hänga ut någon…

Publicera kommentar

Din mailadress kommer inte att bli synlig. Tvingande fält är märkta*

Namn / Alias publiceras vid kommentar *

Mailadressen publiceras ej *